Klantcase:
The Wedding DJ

Van hobby DJ tot succesvolle franchiseformule

Potentiële bruidsparen bereikt
0
Leads
0
€ per lead
0
mln impressies
0

Sinds 2017 ondersteunen wij The Wedding DJ (voorheen bekend onder A&M audio) met het gericht adverteren op Facebook & Instagram. The Wedding DJ is bij ons terecht gekomen doordat ze op zoek waren naar mogelijkheden om meer aanvragen te realiseren.

In het prille begin van onze samenwerking was The Wedding DJ nog actief onder de naam A&M audio en bestond uit één DJ, namelijk de eigenaar zelf: Albert Verwater. Inmiddels bestaat het bedrijf 7 jaar na de start van onze samenwerking uit verschillende franchisenemers en meer dan 30 DJ’s die door het hele land spetterende huwelijksfeesten verzorgen. Benieuwd hoe we hier met social media aan bij hebben kunnen dragen? Lees dan snel verder!

De vraag van de klant

Een belangrijke vraag vanuit The Wedding DJ was het vergroten van de bekendheid van het bedrijf. Er werden vooral gerichte saleskanalen ingezet zoals beurzen of samenwerkingen met trouwlocaties. Tot op dat moment werd er echter nog weinig gedaan aan het verhogen van bekendheid onder potentiële bruidsparen. 

Om hier vanuit social media aan bij te dragen hebben we advertentiecampagnes opgezet waarmee we met name video content hebben gebruikt om de sfeer van de huwelijksfeesten goed over te brengen. Daarnaast hebben we short-form video content en statische materiaal met bijvoorbeeld reviews van bruidsparen ingezet om concrete conversies te realiseren.

Aanpak

Voor het verhogen van de bekendheid van je merk of bedrijf zijn een aantal zaken van belang, namelijk: frequentie, herinnering en bereik. Social Marketing Experts is aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat we met gerichte campagnes op Facebook en Instagram maximale impact hebben kunnen maken op het verhogen van de bekendheid van The Wedding DJ. Dit hebben we op de drie genoemde pijlers als volgt gedaan:

Frequentie: We zorgen ervoor dat we de doelgroep vaak genoeg bereiken, maar zorgen er tevens voor dat de frequentie van het aantal keren dat de doelgroep de advertentie ziet ook niet te hoog oploopt. Hiermee behalen we maximaal positief effect op merkbekendheid.

Herinnering: Wanneer het gaat om verhogen van naamsbekendheid dan is advertentieherinnering een belangrijke pijler. Om ervoor te zorgen dat je bedrijfsnaam of merk bij je doelgroep blijft hangen is een goed resultaat op de kpi advertentieherinnering dus zeker van belang. Bij de start van onze werkzaamheden hebben we dit o.a. gedaan door het adverteren van een video waarin een dame te zien is met de nodige camera-ervaring die potentiële bruidsparen meeneemt op locatie tijdens een huwelijksfeest. Door in de video een compleet verhaal te vertellen wisten we met deze video lang de aandacht van de kijker vast te houden en dus impact te maken op het verhogen van de bekendheid van The Wedding DJ. De gemiddelde kijktijd van de video was 9 seconden, wat voor socialmedia-advertenties erg lang is. (benchmark is 2 a 3 sec.) Daarnaast had deze video een enorm hoog uitkijkpercentage van maar liefst 25%, terwijl de video meer dan 2 minuten lang is. 

Content voorbeelden

Concurrentie: Op social media is veel concurrentie binnen aanbieders van producten en diensten aan toekomstige bruidsparen. Dit heeft er vooral mee te maken dat de periode waarin iemand aan het oriënteren is voor een aankomende bruiloft kort is en veel bedrijven gebruik maken van exact dezelfde targeting om dezelfde mensen te bereiken. Dit drijft de prijs van de advertenties op, waardoor het lastig kan zijn om campagnes rendabel te krijgen. Wij hebben uiteindelijk met een unieke targeting strategie ervoor gezorgd dat wij meer potentiële bruidsparen wisten te bereiken tegen lagere kosten waardoor we snel een goede ROI (return-on-investement) op onze campagnes hadden.

Conversie: Het uiteindelijke doel van The Wedding DJ was initieel natuurlijk om zoveel mogelijk aanvragen uit social media te genereren. Dit is zeker gelukt! Ook hierin hebben we een unieke methode gevonden waarmee we ervoor kunnen zorgen dat toekomstige bruidsparen al heel snel in de oriëntatie fase hun contactgegevens achterlaten. Deze contactgegevens worden gebruikt in een geautomatiseerde e-mail funnel waarmee uiteindelijk 25% converteert naar een daadwerkelijke aankoop!

Ben je benieuwd welke strategie we succesvol inzetten voor The Wedding DJ, maar daarnaast ook voor andere aanbieders in de trouwbranche en wil je de mogelijkheden bekijken om dit voor je eigen bedrijf in te zetten? Neem dan contact met ons op of plan direct een groeiscan in en ontdek hoe jij de resultaten van je socialmedia-activiteiten kunt verbeteren.

 

Meer cases

Wat klanten over ons zeggen

Naftali Likumahua
Naftali Likumahua
2024-04-26
Een hele fijne samenwerking. Professionals in hun vak. Wil je je socials een boost geven? Dan zijn de Social Marketing Experts the way to go!
Suzanne Van Nieuwenhoven - De Goede
Suzanne Van Nieuwenhoven - De Goede
2024-02-06
Wij werken al een paar jaar samen met Jordy van Social Marketing Experts, met name voor LinkedIn advertising. Het is prettig samenwerken, persoonlijk, korte lijnen en Jordy is pro actief. We zijn dus heel tevreden!
Jorik Van Run
Jorik Van Run
2022-11-30
Social Marketing Experts doet de naam eer aan! Ze ondersteunen onze Facebook- en Instagramcampagnes met groot succes. Er wordt ook verder meegedacht dan enkel de campagnes aanzetten, bijvoorbeeld over nieuwe content. Een absolute aanrader! REFRESH Reinigingen
Albert Verwater
Albert Verwater
2020-03-23
Maaike & Jordy zijn 2 toppers die hun vak verstaan. Sinds een tijdje verzorgt Social Marketing Experts onze voornamelijk Facebook marketing en dit is een groot succes. Naast de afgesproken werkzaamheden wordt er ook meegedacht in andere marketing gerelateerde zaken. Keep up the good work!
Cfoto by Caroline Peeters
Cfoto by Caroline Peeters
2020-03-06
We hebben al enkele jaren een hele prettige samenwerking op het gebied van Facebook marketing en alles wat er omheen hangt. Ze zijn experts op het gebied van Social Media en Marketing. Een gebied waar heel veel kansen zitten als je dit goed aanpakt en wat ik voor heel veel ondernemers kan aanbevelen.