Klantcase:
Oxian Invest Group

Succesvol vastgoed verkopen via social media

Potentiële klanten bereikt
0
Leads
0
ROAS (Return on Ad Spend)
0
€ per lead
0

Oxian Invest Group had de uitdaging om voldoende units te verkopen van een nieuw te ontwikkelen project met 40 bedrijfsunits op bedrijventerrein Borchwerf. Het bedrijf had op dat moment al verschillende marketingmiddelen ingezet, maar het aantal aanvragen begon minder te worden. Onze hulp werd ingeschakeld om de units onder de aandacht te brengen bij zowel ondernemers als investeerders.

Oxian Business Parc

De vraag van de klant

 Oxian Invest Group zocht een partij die via social media de juiste doelgroep wist te bereiken om het aantal aanvragen te verhogen en uiteindelijk voldoende units te verkopen om de bouw te starten. 

De opvolging van de leads werden voor dit project gedaan door de makelaar.  Desgevraagd hebben wij aangeboden om periodiek in te checken bij de makelaar om de kwaliteit van de leads bij de makelaar te checken. Bij Social Marketing Experts bekijken we altijd hoe we onze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen. Ook wanneer dit niet binnen onze reguliere werkzaamheden valt. 

Aanpak

Allereerst hebben we samen met Oxian Invest Group een socialmedia-strategie bepaald tijdens een strategiesessie. In deze sessie bepalen we samen: doelstelling, doelgroep(en), content en boodschap van de campagne volgens het See-Think-Do model. Hiermee leggen we de fundering voor een succesvolle campagne en bekijken we altijd samen met de klant waar we verwachten op korte termijn het beste rendement te behalen. Door deze aanpak verdienen wij onszelf zo snel mogelijk terug en kunnen we de campagne vanuit daar verder uitbouwen. 

Doelgroep

Voor deze campagnes was het van belang dat we verschillende doelgroepen aanspraken. De units waren interessant voor ondernemers uit de regio, maar ook zeker voor investeerders die op zoek waren naar een investering met een interessant rendement. De eerste stap in het bereiken van de juiste personen is natuurlijk via de juiste targeting. We hebben in dit geval gekozen voor een campagne via Facebook en Instagram, aangezien dit platform de beste mogelijkheden kan bieden om zowel ondernemers als investeerders te bereiken. Voor de doelgroep investeerders hebben we gebruik gemaakte van een persona doelgroep waarbij we verschillende eigenschappen van deze doelgroep hebben ingezet om ervoor te zorgen dat de advertenties bij de juiste mensen onder de aandacht kwamen.

Content

De doelstelling van deze campagne was om bij te dragen aan de verkopen van de bedrijfsunits. De bedrijfsunits hebben een vanafprijs van € 180.000. Het is dus enorm belangrijk om de doelgroep te voorzien van de juiste content om echt impact te maken op een mogelijke aankoop. Bij dergelijke bedragen gaat er vaak een redelijke periode overheen voordat iemand een beslissing maakt tot aankoop. Aan ons de taak om de doelgroep in iedere fase van de juiste content te voorzien! Hiervoor maken wij gebruik van het See-Think-Do model waarbij we de doelgroep meenemen in de verschillende fasen van bekendheid van het project tot uiteindelijk een brochure download. Ook name we alle personen die voorheen interesse getoond hadden mee in het bouwproces, zodat ze altijd up-to-date waren over de voortgang van het project.

See

We gebruiken hier video-content om het project te presenten, waarbij we de juiste USP’s naar voren laten komen bij de twee verschillende doelgroepen.

Think

Alle personen die het project hebben gezien nemen we mee in een retargeting groep waarbij we met zowel korte video- als statische content specifieke usp’s uitlichten per doelgroep. Voor investeerders focussen we op mogelijk rendement en bij ondernemers op bijvoorbeeld de hoogwaardige materialen die gebruikt worden en de gunstige ligging.

Do

Alle personen die het project hebben gezien nemen we mee in een retargeting groep waarbij we met zowel korte video- als statische content specifieke usp’s uitlichten per doelgroep. Voor investeerders focussen we op mogelijk rendement en bij ondernemers op bijvoorbeeld de hoogwaardige materialen die gebruikt worden en de gunstige ligging.

Content voorbeelden

Video See laag Oxian Business Parc
Think laag Oxian Business Parc

Conversie

Tijdens de gehele looptijd van de campagne hebben we diverse methodes ingezet om telkens nieuwe leads aan te trekken. Zo hebben we o.a.:

– Onze focus qua doelgroep regelmatig verlegd op basis van input van de makelaar. In verschillende fases van het project zag de makelaar duidelijk een verschuiving aan interesse vanuit verschillende doelgroepen. Hier hebben we doorlopend op ingespeeld.

– Beide doelgroepen in de Think-fase meegenomen in de voortgang van de bouw. Zo was de doelgroep op ieder moment op de hoogte van de status van het project. Bij de start van een nieuwe fase zagen we direct een toename in aanvragen.

– Verschillende marketingmiddelen op elkaar laten aansluiten voor optimale impact. Na het plaatsen van het bord op locatie hebben we postcode targeting ingezet om extra awareness te creëren onder ondernemers uit de regio.

Yusuf Erdener – Oxian Invest Group

“De kennis en expertise van Social Marketing Experts heeft ervoor gezorgd dat wij binnen korte tijd veel warme leads aangeleverd kregen. Wij hadden al verschillende manieren ingezet om kopers te vinden voor de beschikbare business units op Oxian Business Parc, maar nadat we met social media aan de slag gingen wisten we een volledige nieuwe groep van zowel ondernemers als investeerders aan te trekken. Doordat Social Marketing Experts direct contact had met onze makelaar konden zij de advertentiestrategie aanpassen op de feedback van de makelaar en zo telkens de juiste mensen bereiken. Uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd dat de makelaar 5 directe verkopen heeft weten te genereren vanuit de campagne. Daar zijn we erg blij mij. Daarnaast stellen we de pro-activiteit van Social Marketing Experts erg op prijs. Inmiddels hebben we dan ook een samenwerkingen lopen bij twee van mijn andere bedrijven.”

Resultaat

Uiteindelijk hebben onze inspanningen gezorgd voor 5 directe verkopen. Een erg mooi resultaat! Ben je nieuwsgierig welke strategieën we exact gebruiken om dit soort resultaten te behalen? Neem dan contact met ons op of plan direct een groeiscan in en ontdek hoe jij de resultaten van je socialmedia-activiteiten kunt verbeteren.

Meer cases

Wat klanten over ons zeggen

Naftali Likumahua
Naftali Likumahua
2024-04-26
Een hele fijne samenwerking. Professionals in hun vak. Wil je je socials een boost geven? Dan zijn de Social Marketing Experts the way to go!
Suzanne Van Nieuwenhoven - De Goede
Suzanne Van Nieuwenhoven - De Goede
2024-02-06
Wij werken al een paar jaar samen met Jordy van Social Marketing Experts, met name voor LinkedIn advertising. Het is prettig samenwerken, persoonlijk, korte lijnen en Jordy is pro actief. We zijn dus heel tevreden!
Jorik Van Run
Jorik Van Run
2022-11-30
Social Marketing Experts doet de naam eer aan! Ze ondersteunen onze Facebook- en Instagramcampagnes met groot succes. Er wordt ook verder meegedacht dan enkel de campagnes aanzetten, bijvoorbeeld over nieuwe content. Een absolute aanrader! REFRESH Reinigingen
Albert Verwater
Albert Verwater
2020-03-23
Maaike & Jordy zijn 2 toppers die hun vak verstaan. Sinds een tijdje verzorgt Social Marketing Experts onze voornamelijk Facebook marketing en dit is een groot succes. Naast de afgesproken werkzaamheden wordt er ook meegedacht in andere marketing gerelateerde zaken. Keep up the good work!
Cfoto by Caroline Peeters
Cfoto by Caroline Peeters
2020-03-06
We hebben al enkele jaren een hele prettige samenwerking op het gebied van Facebook marketing en alles wat er omheen hangt. Ze zijn experts op het gebied van Social Media en Marketing. Een gebied waar heel veel kansen zitten als je dit goed aanpakt en wat ik voor heel veel ondernemers kan aanbevelen.